My first shift started at 06.45am

Da jeg våknet idag var jeg utrolig spent på hvordan første jobbdag skulle bli. Bare det å vite at jeg ikke hadde verken Lene eller Seline med meg gjorde at de 8 timene som lå foran meg virket litt mer spennende!

Men vet dere hva, dagen ble veldig bra! Jeg fikk være med på rapportmøte fra nattevakten (den ble på filippinsk så jeg skjønte ikke så mye…), og jeg ble kjent med alle sykepleierne og jordmødrene som også var på vakt! Det er imponerende at antall frivillige arbeidere ved GR har økt fra kun 4 (? -må sjekke) – over 40 stykk siden det ble åpnet i 2003! Det kom også en en del mødre med deres nyfødte babyer innom klinikken for litt undersøkelser…dessverre ingen fødsler idag!

To flotte frivillige arbeidere! Både sykepleier og jordmødre !
To flotte frivillige arbeidere! Både sykepleier og jordmødre !

I løpet av denne dagen fikk jeg bli med Aiwah og en av pasientene på det lokale sykehuset de har her i Cebu! Siden denne pasienten hadde kommet til GR uten å være gravid, men pga andre problemer hjelper klinikken pasienter som henne til å få den rette behandlingen!

Aiwah <3
Aiwah <3

Det lokale sykehuset var noe HELT annet en i Norge! Det var flere bygninger klumpet sammen på et sted, og vi måtte gå fra bygning til bygning for å finne frem til dit vi skulle. Pasientsengene var overfylte og mange steder lå det 2-3 stk i hver seng! Dette var et veldig trist og spesielt syn, og jeg merket veldig hvor mye jeg setter pris på de norske sykehusene våres!

På utsiden kunne pasienter og pårørende sitte nesten hele dagen i kø og vente på sine kjære, eller å selv få en time!
Mens vi var på sykehuset gikk jeg og Aiwah også en runde og gjorde «check-ups» på andre mødre som også tilhørte GR, men som var blitt overført til sykehuset pga komplikasjoner den lille klinikken ikke har kapasitet eller utstyr til å ta seg av! En av dem var en mor på 16 år og hennes lille baby som var blitt født noen uker for tidelig! GR har ikke mulighet til å behandle for tidlig fødte babyer (premature) like bra som ved sykehusene, så derfor hadde hun havnet her på lokalsykehuset!

Under hele sykehusbesøket ble jeg bedt om å bruke munnbind for beskyttelse mot evt. smitte! Dette var en spennende opplevelse også!

  • det var det for nå –> vi snakkes 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.