Cebu City jail

HEI!

Torsdag morgen var det outreach igjen,  og denne dagen skulle vi til Cebu City Jail for kvinner!

Jeg har jo aldri vært på besøk i et norsk fengsel engang, så dette virket veldig spennende og faktisk litt skummelt! Med tanke på hvor dårlig forholdene hadde vist seg å være mange steder utenfor fengselet, så kunne man jo bare forestille seg hvordan et fengsel i Filippinene kunne se ut!

received_907085762694531

Vi dro av gårde på morgenen og var på besøk i fengselet i ca 1 1/2 timer ?

Kvinnefengselet var i samme bygning som fengselet for mennene, og her måtte vi gjennom for å komme til den delen av bygningen hvor kvinnene var!  Gangene var veldig smale og alle fangene, kvinner og menn for seg,  levde sammen i store inngjerdet rom slik mange kanskje ser for seg at det kan være i noen fengseler. Det var veldig spesielt, og førsteinntrykket mitt var at her måtte jeg passe meg veldig og at alle disse kvinnene jeg snart skulle sitte ved siden av i et oppholdsrom sikkert var kjempe farlige!

Planen for denne outreachen var å ha en liten andakt, synge litt og til slutt dele ut noen gaver vi hadde som besto av såpe, kjeks, toalettsaker, osv. Vi møtte med 25-30 av de kvinnelige fangene!

received_907085692694538

Tiden gikk så utrolig fort og det var faktisk utrolig koselig!  Kvinnene var så høflige, søte, morsomme og veldig lette å snakke med! Andakter vekket mange følelser hos mange av dem og vi fikk være med på en så fin stund hvor kvinnene delte av sine historier og hvordan livene deres hadde endret seg! De fleste av kvinnene satt inne pga ting de hadde gjort av ren desperasjon pga vanskelige livssituasjoner de hadde vært i,  dette var veldig trist å høre ?

Jeg mener ikke det er greit det  de hadde gjort, men jeg forstår godt at det er lett å gjøre ting for å hjelpe seg selv eller noen man er glad i, når man lever tøft. Jeg kom også i samtale med en veldig søt jente og hun var bare 23 år gammel! Jeg synes det var veldig trist å tenke på at henne, i likhet med alle de andre fangene, ikke vil kunne feire jul hjemme med familiene sine…Jeg kommer nok til å tenke litt ekstra på dem når jeg koser meg hjemme på julaften med familien min ❤

Denne dagen blir nok ikke glemt! ❤

(ps: kamera var ikke tillat i fengsel, så dette ble ikke så mange bilder)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.